Bydlíte (nejen) sami a máte hluboko do kapsy? Zde jsou tipy na levné recepty nejen pro studenty!


Nejdříve je nutné, jako před každým vařením, nakoupit. A zde platí zlaté, typicky české, pravidlo:
Nejlépe vše kupte ve slevě! Tímto nakupováním už hodně ušetříte. V České republice jsou, alespoň podle statistik, největší slevové akce, minimálně v Evropě, navíc na českém obchodním trhu se pohybuje dost řetězců, je tedy z čeho vybírat. A zde platí další, již v pořadí, druhé pravidlo: Nebuďte líní a klidně oběhněte více marketů při nákupu.
zelenina na pekáči.jpg
Ne všechno je ve slevě na jednom místě, ale ve dvou, ve třech, čtyřech, kdo ví. Také je hlavní, co nakoupíte. Zde platí: Základem všeho je buď chléb, brambory, těstoviny, či rýže. Ale chléb s rýží nemůžete jíst celý měsíc, je třeba dokoupit další suroviny, nejlepší jsou:
•             Jablka
•             Sýr (levnější=lepší)
•             Šunka (platí to samé co u sýra, ale nikdy nekupujte šunku s nižším obsahem masa než 50%) nebo Gothaj (vždy dobrý, vždy levný)
•             Česnek
•             Cibule
•             Vajíčka
•             Kečup (perfektní dochucovadlo)
•             Margarín, máslo
•             Případně nějakou jinou věc ve slevě (rajčata, okurky, oříšky atd.)
paprika, česnek a kedlub.jpg
Před samotnou přípravou pokrmů je nutné uvést další pravidlo: Každé jídlo se skládá ze tří surovin, sváteční z pěti surovin! Následně se meze nekladou. Můžete mixovat dle libosti. V případě, že uvaříte více, než se sní, platí zde poslední pravidlo: Nic se nevyhazuje! Na ukázku, případně inspiraci Vám níže vypisuji pár receptů:
1.            Už je rozpočet na hraně a nemáte na svačinu? Jednoduché! Potřebujete pouze chléb a margarín. To není vše! Vše posypte cukrem. Není život o něco sladší?
2.            Máte chuť na teplou večeři? Stačí Vám na ní pouze uvařit tři brambory. V každé bramboře vykrojte jamku (vykrojený kus nezapomeňte sníst!) mázněte dovnitř margarín či máslo a přikousněte si trochu Gothaje. Vaše večeře již čeká.
3.            Uvařte těstoviny, ale pouze tolik, kolik se jich sní, přendejte je na pánev a přihoďte vajíčko a sýr. Oběd je hotový.
Nezbývá než na závěr říci jediné:  Dobrou chuť!